woensdag 23 februari 2011

Dames uit Livonië


In Livonië -of Lijfland- kan het behoorlijk koud zijn. Als de gure Baltische wind uit de Golf van Riga komt aangewaaid is het vermoedelijk wat prettig om je, zoals de afgebeelde dames, in je eigen draagbare en met bont afgezette tentje te kunnen wegstoppen.

Het prentje: Drie dames uit Livonië, Albrecht Dürer (1471-1528), 1521.

2 opmerkingen:

Woodyrat zei

Ik vrees dat Koen Crucke en vele andere BV's uw Blog van vandaag niet zo fijn zullen vinden (zie http://www.hln.be/hln/nl/944/Celebrities/article/detail/1226432/2011/02/22/Gaia-strikt-17-BV-s-voor-affichecampagne-tegen-bont.dhtml). Ik ook niet overigens ... stel uw voor dat deze dames - met alle respect voor hun koude kneukels, maar daar is textiel voor uitgevonden (een goede loverboy kan ook wonderen verrichten) - aan mijn warme rattebont zouden denken. Grrrrr. Woody

pst zei

Slaap op beide oren, Woody. In Lijfland gebruikten ze uitsluitend bontjes van oude dieren die na een rustige levensavond in peis en vree, in de aanwezigheid van hun talloze kleinkinderen en geestelijk bijgestaan door een levensbeschouwelijk adviseur van hun keuze, hun laatste adem hadden uitgeblazen. Een zeer verfijnd en moreel hoogstaand volkje, die Lijflanders. Wellicht daarom hoor je er vandaag niets meer van.