zaterdag 17 september 2011

Kasteel Bitov


Bijzonder groot onder liefhebbers van het taxidermisme: Kasteel Bitov in Zuid-Moravië, Tsjechië. De laatste bewoner van die uit de elfde eeuw stammende burcht was ene baron Georg Haas die, zijn achternaam getrouw, een grote dierenvriend was. De baron had ondermeer een leeuwin, die luisterde naar de fijne naam Mitzi-Maus en die elke dag met de baron mee aan tafel ging.

Maar het meest hield baron Haas nog van de hond. Er liepen er zo'n tweehonderd over het kasteelerf. En al die honden werden, als ze het aardse voor het eeuwige ruilden, netjes begraven op het kerkhof van het kasteel. Maar de absolute lievelingetjes van de baron kregen speciale aandacht: die werden opgezet. En daardoor heeft het kasteel Bitov vandaag de grootste collectie opgezette honden ter wereld (Daily Mail, 19.07.2011).

En als het over taxidermie gaat kunnen we niet anders dan de sympathieke Chuck Testa het woord geven om zijn handeltje aan te prijzen (filmpje). Wie na het zien ervan denkt, als onze geliefde kat of hond komt te gaan, dan bellen we Chuck, die moeten we teleurstellen. Chuck does not taxidermize pets. Typisch Chuck.

Geen opmerkingen: