woensdag 19 december 2012

In het kapsalon


Eigenlijk wou Elvis gewoon coiffeur worden. Maar omdat in de beginjaren zijn kapperszaak niet geweldig liep, haalde hij, als er geen klanten waren, de gitaar boven om volk te lokken. Dat bleek een meesterzet: dra zat het kapsalon elke dag vol. Maar klanten bleken vooral op Elvis' muzikale intermezzo's af te komen. Van het een kwam het ander en voor Elvis goed doorhad wat er gebeurde stond hij de hele tijd liedjes te zingen in Las Vegas. Dat was ook niet de bedoeling, meende de King. En dus besloot hij er op een goede dag van onder te muizen door zijn dood te faken.

En ja hoor, vandaag houdt Elvis gewoon opnieuw een kapsalon open, nu in Los Angeles (hier)*. Eerste liefde, beste liefde.

*. Aandachtige lezers zullen merken dat Elvis' Barbershop toch wel uiteenlopende besprekingen krijgt. Zo gaat dat met echte rock 'n roll: je bent er voor of je bent er tegen.

2 opmerkingen:

d/ zei

Het volk mort wel tegenwoordig. Een van de klanten zegt over The King:
"I have been getting my hair cut by Elvis off & on for over 10 years. As barbers go, he's not the ultimate best but better than most and a standard haircut is just $10. One disadvantage for me is that he doesn't speak much English ..."
Hij blijft toch wel zingend knippen of knippend zingen...

pst zei

Ach, de mensen weten niet altijd wat goed voor ze is.