vrijdag 22 oktober 2010

Bereidingswijze


"De meeuw wordt tegenwoordig nog nauwelijks gegeten. In de Middeleeuwen stond de meeuw echter wel vaak op het menu. Hij werd gekookt en vervolgens gevuld met veel kruiden zoals peper, saffraan en kaneel" , (wikipedia).
Het prentje: met dank aan Lou Salomé.

2 opmerkingen:

Oud-Herk zei

Ik zou wel eens willen proeven. Maar Elsschot kende reeds de droom en de daad, en alles wat daar tussen ligt.

Mag je op meeuwen jagen? Er eentje afknallen is voor elke doorsnee jager een makkie. Maar de wettelijke kontekst?

Het beest op een aanvaardbare manier van zijn pluimen en ander vuil ontdoen, om het dan in de pot te krijgen. Maar hebben onze driesterrenchefs er nog een aanvaardbaar recept voor?

Hoe zit het met de gezondheidsvoorschriften? Draagt dat beest niet gratis een hoeveelheid bacteriën en virussen in zich die je na een paar uur zuur kunnen opbreken?

Enzoverder. Maar toch wil ik het graag eens proberen. Nog liefhebbers? Zullen we een club stichten: de Meeuwenvreters. Zetel van de vereniging: Meeuwen, aan de Maas. Daar hebben ze ook meeuwen.

pst zei

Een idee dat we uiteraard graag steunen, zonder wellicht zelf tot het meeuwenvreten over te gaan. Niettemin: lezers die graag Meeuw op Middeleeuwse Wijze willen ontdekken, neem contact op met Oud-Herk. Vervoeg de Meeuwenvreters, bezoek het jaarlijkse Meeuwenvretersfestival in Meeuwen.