donderdag 19 januari 2012

TelefoonpionierMarylin had vele talenten. Zo bedacht ze onder meer het concept van de mobiele telefoon. Of preciezer: ze leverde minstens een zeer belangrijke bijdrage tot het bedenken van het concept van de mobiele telefoon. Op bovenstaand prentje demonstreert Marylin haar destijds revolutionaire benadering van het hele communicatiegebeuren: wat gebeurt er als we die vaste telefoon nu eens niet inpluggen?

In eerste instantie niet zoveel, zoals van de gezichtsuitdrukking van Marylin valt af te lezen. Maar de wetenschap gaat vooruit via trial and error. Zo ook in dit geval. Dat ontpluggen bleek een bijzonder vernieuwende gedachte. Daardoor kwamen de twee volgende belangrijke doorbraken in de geschiedenis van de telefoon in zicht. Eén, de ontplugde, maar desalniettemin werkende telefoon, en twee, het achterwege laten van het voortaan overbodig geworden eindje telefoondraad. De mobiele telefoon was geboren.

Als je het zo bekijkt: Marylin Monroe, een pionier in de telefoongeschiedenis. Marylin had, zoals gezegd, vele talenten.

Het prentje: via John Mc Nab.

2 opmerkingen:

JDS zei

En van de douchesproeier-telefoonhoorn. En ik maar denken dat die op naam van kapitein Haddock stond.

pst zei

Ge ziet, de waarheid heeft ook haar rechten.