vrijdag 24 januari 2014

Wet van Morrissey


Morrissey heeft het heilig vuur te pakken en schrijft naarstig door. Na zijn autobiografie is het nu tijd voor fictie: Morrissey schrijft een roman. Meer: hier.

Om een beetje in de sfeer te komen, geeft de Eeuwige Kniezer ons alvast een fijne en opmonterende gedachte mee: "We all – without exception – end our lives in tears. Very few people die in a fit of hysterics on a ferris wheel."

Wat meteen de vraag opwerpt: waarom noemen onze Angelsaksische vrienden een reuzenrad een ferris wheel?  Ook dat weet wiki:
Het Ferris Wheel (ook bekend als het Chicago Wheel) was een 80,4 meter hoog reuzenrad dat ontworpen werd door George Ferris. Het was het eerste reuzenrad ter wereld en diende als publiekstrekker voor de World's Columbian Exposition van 1893 in Chicago. Het was destijds een vooruitstrevend stuk techniek. Ferris had zich laten inspireren door de techniek van het fietswiel waarbij de spaken van getrokken ijzer een wiel op spanning houden.
Het prentje: Wonder Wheel, Coney Island, ergens in de jaren 1940. De meneer en mevrouw in kwestie? Ended their lives in tears. De Wet van Morrissey. Onverbiddelijk.

Geen opmerkingen: