zondag 5 mei 2013

Trieste jongemannen


Wel mooi van Fran Landesman en Tommy Wolf om een nummertje te schrijven, speciaal ter ondersteuning van de trieste jongemannen. Mannen zijn sowieso extra zielig als ze triest zijn. Vooral dan omdat mannen dat niet willen geweten hebben. Ze houden zich sterk tot het echt niet meer gaat, maar dan gaan ze meteen ook maar helemaal door het lint. Een trieste man in vrije val: dat wens je niemand toe.

Vrouwen, het dient gezegd, weten in regel beter om te gaan met triestheid. Ze klagen al veel vroeger hun nood. Dat lucht op en maakt ruimte om er iets aan te doen. Mannen zijn redelijk indrukwekkend als het op ontkennen aankomt. En jongemannen doen dat in overtreffende trap: een jonge man kan zich eenvoudigweg niet voorstellen dat het universum niet om hem draait en zal dus nog heviger ontkennen dat het hem niet voor de wind gaat. Tot zo'n jongeman zichzelf tegenkomt. Miserie alom.

Trieste jongemannen: eentje speciaal voor juliie. The Ballad of the Sad Young Men, uitgevoerd door het Marcin Wasilewski Trio (filmpje).

Het prentje: via This Isn't Happiness.

Geen opmerkingen: