zondag 17 januari 2010

Kleutergooien


Geen slecht woord over de sneeuw die we de afgelopen weken cadeau kregen. Maar op de duur ga je, met al die uitgestelde wedstrijden, het voetbal toch wel een beetje missen.

Dit weekeinde trekken de hogere reeksen zich op gang. Onze jongens gaan pas op 24 januari nog eens de wei in. Tegen Brasschaat, dat net één plaatsje hoger staat in de rangschikking. Er moet gewonnen worden, anders wordt het een heel moeilijke terugronde.

In afwachting wentelen we ons in voetbalnostalgie. Zo bijvoorbeeld: een fijne compilatie, de twintig mooiste PSV-doelpunten ooit (filmpje).

Het prentje: bij gebrek aan voetbalwedstrijden beginnen mannen de vreemdste dingen te doen. Vorige week in Bornem: provinciaal kampioenschap kleutergooien. Marcel Reybrouck en Rudolf Gijsemans slaagden er in Jordi Vande Walle (midden, in de lucht) over een afstand van maar liefst 4,75 meter naar elkaar toe te gooien. Een nieuw record. Pogingen om dat record vervolgens op vijf meter te brengen, mislukten echter. Jordi Vande Walle mag deze week woensdag alweer het ziekenhuis verlaten, laat zijn ondanks alles trotse familie weten.

Tijd dat er weer kan gevoetbald worden.

Geen opmerkingen: