vrijdag 5 februari 2010

Zuurvrij


Het mooiste tijdschrijft is dat van het Letterenhuis. Telkens fantastisch vormgegeven, telkens boordevol fantastische weetjes over de geschiedenis van de Vlaamse letterkunde. Deze keer, aldus de voorstellingsfolder:

De misère van kunstenaar Rik Wouters, de barones minnares van Maxim Gorki en het poëtische geflierefluit van Johan Daisne: u leest er weldra meer over in de nieuwe Zuurvrij! Verder in dit nummer geeft pastoor Basiel de Craene tips voor een geslaagd literair evenement, laat Luuk Gruwez ons weten dat de muze een trut is en onthult ene R.R. Graveson zijn ware identiteit. Vrienden dumpen leer je van André de Ridder, Elsschot daarentegen toont zich van zijn beste kant. Gastschrijfster Diane Broeckhoven heeft het over de Heilige Drievuldigheid uit haar kindertijd.

En dat alles slechts voor vier euro. Vier euro! Geen geld.

In dat Letterenhuis wordt vol verwachting uitgekeken naar de grote Elsschot-tentoonstelling die daar van 30 mei tot en met 31 december is gepland. Manuscripten, prullaria uit het persoonlijk leven, materiaal uit zijn tweede leven als publiciteitsagent, foto's, geluidopnamen, filmpjes.

Maar niets belet om het Letterenhuis ook gewoon zomaar een keer te bezoeken.

Geen opmerkingen: