zondag 4 maart 2012

FietsgerelateerdDankzij Flanders Today weet de wereld nu dat we in onze streken lang niet hebben geweten waarom de fiets fiets heet en dat we het nu misschien wel weten. Dat moet, voor die wereld, een beetje een bizar nieuwsfeit zijn geweest. Die wist namelijk niet dat we lang niet hebben geweten waarom de fiets fiets heet. Die wist zelfs niet dat een fiets bij ons fiets heet. Dat was wel veel informatie in één keer voor die wereld.

Maar de echt belangrijke fietsgerelateerde vragen blijven nog steeds onopgelost. Zoals bijvoorbeeld: waarom mensen op een tandem altijd achter elkaar moeten zitten. Dat fietst toch helemaal niet gezellig? Als je bij het samen fietsen leuk naast elkaar zit, dan kun je prettig keuvelen over wat je onderweg ziet. Probeer dat maar eens als je tandemt, zeker als je het ongeluk hebt achteraan te zitten en de hele tijd moet aankijken tegen het zitvlak van je reisgezel. In dat licht is het gewoon onbegrijpelijk dat bovenstaand fietsmodel nooit een succes is geworden. Wisten we maar waarom.

(En dit berichtje kwam tot stand met medewerking van JDS)

2 opmerkingen:

KM zei

In het goede leven is er één die stuurt, de rest volgt. Dat spaart ons een hoop gedoe. Als je het plaatje goed bekijkt, hebben beiden stuurcapaciteit, dat kan nooit goed aflopen. Ik vrees dat daar de reden moet gezocht worden...

pst zei

Toch weer een ontnuchterende gedachte, KM.