maandag 9 maart 2009

Houden zo, Ken!


Vandaag wordt Barbie vijftig. Uiteraard wensen we haar het allerbeste. Maar hoe zou het nog zijn met haar trouwe vriend en partner Ken?

Op het prentje zien we ze samen, in gelukkiger tijden. In het voorjaar van 2004 liep de relatie van Barbie en Ken echter op de klippen. Barbie, altijd al een beetje op de trend vooruitlopend, deed wat vandaag elke zichzelf respecterende oudere vrouw doet en dumpte Ken voor een jonger exemplaar: een Australische surfer, genaamd Blaine.

Nogal wat mensen dachten dat die scheiding eigenlijk het beste was dat Ken kon overkomen. Nogal wat mensen dachten namelijk dat Ken veeleer de mannenliefde was toegedaan. Misschien kwam Ken nu eindelijk uit de kast en vond hij een goede vriend met wie hij, bijvoorbeeld, een stijlvolle bloemenzaak of een sympathiek hotelletje kon beginnen.

Overigens, de échte Ken, ene Ken Handler, naar wie de mannelijke tegenhanger van Barbie destijds werd gemodelleerd, was niet zo gelukkig met Ken. Ken Handler "grew up embarrassed and humiliated by having an anatomically incorrect boy doll named after him with no hint of genitalia", beweert één van de Barbie-biografen. Of het daarmee te maken heeft weten we niet, maar Ken Handler leidde een nogal wild leven en stierf in 1994 aan AIDS.

Al net zo spannend was het liefdesleven van Jack Ryan, de maker van Ken en Barbie. Volgens de Daily Mail was Ryan "a kinky swinger with a manic need for sexual gratification". Ryan organiseerde bij hem thuis orgieën waarbij hij zich omringde met, we citeren, "busty Barbie clones".

Terug naar Ken en Barbie. In 2006 kwam het opnieuw goed. Barbie liet Blaine staan. Het feit dat Ken ernstig aan zijn uiterlijk had gewerkt en ook weer een beetje mee was met de tijd wat zijn kledij betrof, had duidelijk geholpen.

Het slotwoord geven we graag aan Phillip Bloch, stylist in Hollywood: "Ken has revamped his life -- mind, body and soul. Everyone knows how difficult it is to change, especially when you've lived your life a certain way for more than four decades."

Zo is het maar net. Houden zo, Ken!

Geen opmerkingen: