donderdag 26 december 2013

Zonder baasjes


Toch wel enigszins ontluisterend nieuws over de zogeheten beste vriend van de mens. Wetenschappers ontdekten dat honden weliswaar plaatjes met daarop het gezicht van hun baasje herkennen, maar de voorkeur geven aan plaatjes van andere honden boven die van de hogergenoemde baasjes (meer hier).

Het is een goed bewaard geheim, maar 's nachts dromen honden van een ander leven. Zonder baasjes. Op eigen benen. De hele dag buiten rondhangen, met andere honden. Zonder halsband, zonder pootjes geven of bedelen voor een hapje. Gewoon jagen, wilde beesten vangen. Maar als honden 's morgens wakker worden en het regent buiten en de baas schept een smakelijk bordje smurrie voor ze uit, denken veel honden: ach, vast werk, ook wel makkelijk en later kan ik altijd nog voor mezelf beginnen.

En dat is op een bepaalde manier niet zo verschillend van de baas. Die zag 's nachts de dingen ook anders, maar wurmt nu toch maar weer de cornflakes naar binnen en neemt zich voor straks, na het pendelen, vriendelijk te zijn tegen zijn baas. Ach, vast werk, ook wel makkelijk en later kan ik altijd nog voor mezelf beginnen.

Het prentje: Jean Louis Gérôme (1824-1904), Boy, z.j.

2 opmerkingen:

anonimuis zei

Ik wou ook meer aandacht besteden aan prentjes van mooie teefjes in plaats van prentjes van mijn vader...

Kortom, de hond is gezond!

pst zei

We zullen het hem laten weten, anonimuis. Hij zal blij zijn.