zondag 12 oktober 2008

De bloemetjes en de bijtjes


Porno kijken zonder je schuldig te moeten voelen! Helemaal gratis. En nog artistiek en ecologisch verantwoord ook. Alsof Sinterklaas en de Kerstman nu al op bezoek komen en in passant ook nog eens je verjaardagscadeau blijken bij te hebben. Some guys have all the luck.

Isabella Rossellini is een gevierde actrice, annex model, die zich bijzonder weinig aantrekt van haar faam en reputatie. Ze steekt haar inmiddels enigszins uitdijende vormen niet weg en treedt bij voorkeur op in alternatieve low budget-producties die, dankzij haar aanwezigheid, op enige media-aandacht kunnen rekenen.

En vooral: ze doet heel erg haar zin. Isabella was als kind al bijzonder geïnteresseerd in de bloemetjes en de bijtjes: ze wou weten hoe insecten de liefde bedreven. Nu beeldt ze dat aanschouwelijk uit, in een reeks kleine filmpjes van telkens ongeveer twee minuten, gratis te bezichtigen op het web.

Aandoenlijke huisvlijt. Isabella verkleed als bij, als spin, als vlieg, in het soort pakje dat kleuters dragen als ze op het jaarlijkse schoolfeest de ouders met een ingestudeerd dansje verblijden (zie prentje). Decors opgetrokken uit karton en ijzerdraad. En als de koninginnebij eitjes legt floepen er pingpongballetjes uit. Zéér low budget.

En dat vinden wij dus leuk. Het geheel van de filmpjes heet Green Porn. Artistiek en ecologisch verantwoord én ook nog eens een excuus om naar Vuile Manieren te kijken. De natuur is wonderbaarlijk.

Geen opmerkingen: