donderdag 2 oktober 2008

Studentendesign


Oudere mensen klagen graag over jongere mensen. Dat heeft ook te maken met afgunst. Wie jong is weet niet beter dan dat alles blijft duren. Wie oud is weet beter en ergert zich aan de jonge mens die, schijnbaar, zijn of haar tijd verlummelt en nalaat al die dingen te doen die de oudere mens vergat te doen toen die nog jong was.

Maar oudere mensen kunnen ook leren van jongere mensen. Er is een bepaald moment in je jonge leven waar je er van overtuigd bent dat niemand zoveel smaak en stijl heeft als jij en het handjevol ongeregeld waarmee je uithangt. In die periode durf je alles aan en verleg je ook daadwerkelijk je grenzen. Soms heb je daar -als je oude foto's bekijkt- erg veel spijt van: wat dacht ik toen ik met dat kapsel rondliep, wat zag ik in die broek?

Maar soms kom je, omdat je je niet geremd voelt door wat anderen -behalve dan het stelletje ongeregeld waar je bijhoort- er van denken, tot wonderlijk nieuwe dingen. En zo gaat de mensheid vooruit. Vandaag: studentendesign.

In de New York Times hebben ze zich er al mee verzoend dat er slechte tijden aanbreken. Daarom moeten we ons spiegelen aan de studenten. Die richten met geen geld vaak op verrassende wijze hun kot of kamer in. En daar kunnen we van leren, vinden ze bij de Times. En na het zien van de foto's vinden wij dat ook.

En denken we met enige weemoed terug aan de tijd toen wij vers van huis op kamers gingen (zie prentje) en bijzonder trots waren op onze eerste en volledig uit sinaasappelkistjes opgetrokken bibliotheek. Daar is volk naar komen kijken. Tot ze omviel.

Hier lees je het artikel, hier kan je prentjes kijken.

Geen opmerkingen: