vrijdag 4 juni 2010

Noordse tijgers


Deze enigszins gemeen kijkende heren zijn de Tigres del Norte, vier broers en één neef die ook mag meedoen. De Tigres zijn de grootste sterren van de norteno-muziek, die waanzinnig populair is in Mexico en onder de Mexicaanse immigranten in de VS. Om een idee te geven: in Mexico laten de Tigres met gemak de grootste stadions vollopen en in de States gaven ze het allergrootste concert ooit: 67.002 mensen verzameld in de Houston Astrodome.

Meestal spelen de Tigres echter gewoon in baancafés. Ze beginnen 's avonds en gaan de hele nacht door. Ze spreken met elkaar de eerste drie nummers af en het publiek bepaalt de rest. Mensen gooien briefjes op het podium met daarop verzoeknummers en de Tigres stoppen niet voor alle briefjes zijn verwerkt.

En niemand hier die ooit van de Tigres heeft gehoord. Nu wel natuurlijk, want zo meteen klikt de lezer op dit filmpje en hoort en ziet hij de familie Hernandez van jetje geven in Sangre Caliente.

2 opmerkingen:

Woodyrat zei

Schitterend van de tijgers! Wondermooie muziek ... Trouwens, gezien hoe Carl Phillip Emanuel Bach in het publiek vol bewondering stond mee te shaken? Zijn papa zou trots zijn. Ja hoor, alles hangt met alles samen. Wees daar maar zeker van.

pst zei

Het is een kleine wereld.