woensdag 7 november 2007

Waalse gandaham en Vlaamse asperges

Het was niet zo'n beste dag voor de Belgische politiek. Maar het kan altijd nog erger, zullen we maar denken. Wat overkwam bijvoorbeeld de familie Everson?

Koe valt uit lucht op auto.
Charles en Linda Everson kregen op weg naar hun hotel in de Amerikaanse staat Washington de schrik van hun leven, toen hun minibusje met een enorme klap werd getroffen door een 270 kilo zware koe die uit de lucht kwam vallen. Het echtpaar bleef ongedeerd, maar de koe, die van een zestig meter hoge klif was gevallen, moest uit haar lijden worden verlost.
De Eversons waren op weg om hun trouwdag te vieren. Hun busje werd bij het ongeluk zondag zwaar beschadigd.


Maar alles heeft ook zijn goede kant. In diezelfde Gazet van Antwerpen vonden we onderstaand, toch wel hoopvol bericht. De politieke crisis blijkt onze ondernemers te inspireren:

Broodjeswinkel hoopt op succes met 'ne formateur'
Tijdens Horeca Expo in Gent wordt jaarlijks de wedstrijd om het lekkerste broodje van België gehouden. Met ’ne formateur’ dingen Maty en Veronique van Broodjes & Co uit Kasterlee naar de hoofdprijs die op 20 november wordt uitgereikt. Voor de naam van het broodje lieten ze zich inspireren door de politieke situatie.
”Doordat we dit jaar onze vijfde verjaardag vieren vonden we het een leuk idee om mee te doen”, vertelt Maty Van Geirt. ”We wilden iets origineels, maar het moest echt Belgisch zijn. De Waalse gandaham was aan te raden, doordat de firma partner is van de wedstrijd. Daarnaast kozen we voor Vlaamse asperges en klassieke ingrediënten. Het broodje staat vanaf maandag op ons suggestiebord. Hopelijk schept het een goede harmonie tussen de andere broodjes, want op onze kaart vind je al een Vlaams broodje, een Waals broodje en een Brusselaar.”
”Naar de naam hebben we niet lang moeten zoeken. Ik was op stap met een kameraad die met ’ne formateur’ op de proppen. Een Belgische naam en een politiek actuele term, dat moet wel aanslaan”, besluit Maty Van Geirt.


Het geheim van het succes: Waalse gandaham, Vlaamse asperges en, vooral, de enigszins mysterieus klinkende "klassieke ingrediënten". Hopen maar dat Leterme dit berichtje ook heeft gelezen.

Geen opmerkingen: