zaterdag 15 januari 2011

Geen Betty


Eigenlijk jammer dat we geen Betty kennen. We hadden met geweldig veel plezier volgend plaatje aan haar opgedragen. Bij gebrek aan iemand van die naam, dan maar voor iedereen: Along Came Betty.

Fantastisch nummer geschreven door tenorsaxophonist Benny Golson. In 1958 op plaat gezet door Art Blakey's Jazz Messengers (zie prentje en beluister hier). Benny Golson live in een meer recente versie van dezelfde Betty (hier). Benny en de rest van het gezelschap gaan daarna vrolijk nog enige tijd door (hier).

Overigens: Betty's die vriend willen worden mogen zich altijd melden. We weten vermoedelijk niet wat we al die jaren hebben gemist.

2 opmerkingen:

Woodyrat zei

Er zat een Betty in mijn klas en moesten we op Facebook zitten (waar we helaas geen tijd voor hebben, we hebben teveel andere onzin rond onze kop) dan zou ik haar zeker contacteren om te vragen of ze vriend wil worden van Pst.
Maar ... inderdaad 6:12' puur plezier met Art Blakey's Betty. Maar de visonaire Art heeft natuurlijk veel meer te bieden. Al in 1960, speciaal voor de conceptie van Lady Di bracht hij 'Sincerely Diana' uit op A Night in Tunesia. Schitterend nummer ook.
En wist u dat Art een bijzondere interesse had voor België? Uiteraard het mysterieuze 'Prince Albert' uit 1955 op At the Café Bohemia. Voor de hand liggend voor wie hij dit uitbracht op het hoogtepunt van de schoolstrijd. Hij wou natuurlijk Albert op de troon ... en uiteindelijk is dat ook toch maar gebeurd.
Maar het toppunt is natuurlijk zijn nummer 'Joelle' uitgebracht op The Witch Doctor in 1961 ... jawel, het geboortejaar van. Toeval kan dit niet zijn. (Joelle was trouwens een nummer dat hij vaak samen bracht met het schitterende Ya Ya - West-Vlaams voor Ja Ja - uit Orgy in Rhythm uit 1957)
Jammer dat Art ons verliet in 1990, ons landje had hem zeker nog kunnen inspireren: Jean-Luc's Delight, Di Rupo's Relevation, Where is Yves?, Dewever Blues, Who takes the 16?, ... Maar misschien moet Toots het doen? Yep! Toots for President!

pst zei

Dat werpt toch wel een heel ander licht op de Belgische geschiedenis. Onbegrijpelijk dat ze dat soort dingen niet leren op school.