maandag 13 juli 2009

Een goed mens


Deze haalden we uit de NRC van vrijdag (10.07.09). André Westra uit Haarlem verzamelt documenten die mensen op de trein laten liggen. En vervolgens doet hij er iets moois mee. En dan laat hij ze weer vrij.

André Westra is in het dagelijkse leven communicatieadviseur, maar in zijn vrije tijd uitgever. Westra is kapitein van uitgeverij Tanker Boot. In die laatste hoedanigheid nam hij al twee vondelingetjes onder handen. Een achteloos op de trein achtergelaten stuk van de milieudiensten van de gemeente Alphen-Chaam ("Ten gunste van struweelontwikkeling": boven) en de eveneens op de trein verloren gelegde verkoopsinstructies voor aankomende NRC-venters ("Krantje Kopen?": onder).


Niemendalletjes. Niet voor de eeuwigheid bestemd. Maar dankzij Tanker Boot werden lelijke eendjes begeerlijke zwanen. De op de trein vergeten vergadernota's en verkoopinstructies kregen een nieuw leven. Westra gaf ze schitterend vorm en maakte er mooie boekjes van, die hij vervolgens, geheel in stijl, opnieuw verspreidt via de trein: hij laat ze achter waar hij ze in hun oorspronkelijke staat vond. Maar wie wil kan ook een exemplaar bestellen op de site van Tanker Boot.

André Westra is een goed mens.

Geen opmerkingen: