woensdag 10 februari 2010

Derdehandsroken


Roken is ongezond. Meeroken is ongezond. En dus werden rokers de straat opgestuurd: ga je daar maar aan je verderfelijke gewoonte wijden, waar niemand last van je heeft.

Maar, de wetenschap zit nooit stil. Britse onderzoekers hebben nu ontdekt dat ook dat niet volstaat. Want, rokers die daarna terug binnen komen van buiten, brengen tabaksresten mee. Op hun kledij, in hun haar, op hun lichaam. En die tabaksresten zijn natuurlijk ook weer geweldig giftig (De Volkskrant, 9.02.10). Wie zo'n buitenroker een hand geeft of de geur van zijn jas inademt, rookt derdehands. En is in de kortste keren natuurlijk klaar om de vreselijkste ziekten te krijgen.

Aanzetten tot derdehandsroken wordt, durven we voorspellen, binnenkort dan ook strafbaar. Rokers zullen zich, nadat ze zich buiten aan de nicotine hebben gelaafd, moeten ontkleden en douchen. Vervolgens zullen ze andere, onberookte kledij, moeten aantrekken. Het kan natuurlijk ook dat ze, na het roken van een sigaret, enkele dagen in quarantaine zullen moeten verblijven. Bijvoorbeeld.

Het is wachten op een nieuwe doorbraak in het onderzoek. Wie wijst als eerste op de gevaren van het vierdehandsroken?

3 opmerkingen:

anonimuis zei

De verschillende platformen ontmoeten elkaar, me dunkt :D

Woodyrat zei

Euh ... desgewenst wil ik wel enkele gevaren van vierderangsroken opsommen. Wie maakt de douches schoon waar rokers zich 'ontsmetten'? Wie wast hun kleren? Wie ruimt hun rommel op? Een tekening hoeft wellicht niet ... de allochtonen, de marginalen, de sans-papiers. Kortom, de vierde wereld zal zich inlaten met de gevaren van het vierderangsroken. Is toch logisch, daarom hebben we de wereld zo ingedeeld. Maar wat met de gevaren van het vijfderangsroken? Heeft iemand daar al aan gedacht? Ik lig er elke nacht wakker van!

pst zei

We staan daar inderdaad allemaal te weinig bij stil.