zondag 14 februari 2010

Soms ook niet


Soms blijven mensen een heel leven bijeen, soms ook niet.

Twee Kroatische kunstenaars zijn een Museum of Broken Relationships begonnen. Mensen mogen voorwerpen insturen die op één of andere wijze verwijzen naar hun mislukte relatie. Die voorwerpen worden dan tentoongesteld. Je kunt tijdelijk ook conservator worden van het museum. Als je 150m² en een locatie op een makkelijk bereikbare plek ter beschikking hebt en bereid bent een beetje reclame te maken, mag je de collectie zelf voor een poosje onderdak geven (Bericht via schrijf dan).

Ook in die sfeer zit Important Artifacts and Personal Property from the Collection of Lenore Doolan and Harold Morris. Kunstenares Leanne Shapton maakte een veilingcatalogus van de openbare verkoop van de spullen van een, fictief, koppel dat uit elkaar gaat. Spulletjes die ooit bijzonder waren, toen Lenore en Harold ze samen, verliefd, uitzochten. Later banaal, toen de sleur toesloeg en de spulletjes stof stonden te vergaren op kasten en bijzettafeltjes. Nu opnieuw bijzonder, omdat ze geschiedenis hebben gekregen, omdat ze stil getuigen van wat er ooit was en nu niet meer is.

Soms blijven mensen een heel leven bijeen, soms ook niet.

Het prentje: een leven lang bijeen is ook niet altijd een lolletje. Zo had Sneeuwwitje zich het leven met de Prins ongetwijfeld wel anders voorgesteld. Doet geen klop in het huishouden, hangt de hele tijd voor TV en met de koters is het ook altijd wat (via pour 15 minutes d'amour).

Geen opmerkingen: