Dat lost onze fundamentele vraag dus niet op: poes of geen poes in huis halen, dat is de kwestie.
"Twee recente studies over hoe mensen zich gedragen bij honden en katten, tonen dat die beesten wel degelijk een voorkeur hebben naar het geslacht van hun baasjes. Honden zijn sneller geneigd om zich te binden aan mannen, terwijl de band tussen katten en vrouwen dan weer sterker is. En hoewel het woord "trouw" en "hond" onlosmakelijk verbonden zijn in ons wereldbeeld, zouden katten een diepere en complexere relatie hebben met hun baasjes, en eentje die meer lijkt op de band die we met onze kinderen hebben. De studie brengt ook iets anders naar voor: neurotische, onrustige en agressieve honden voelen zich meer aangetrokken tot mannen die psychologisch dezelfde trekjes hebben", (De Morgen, 09.04.2011).
Het prentje: Friedrich Overbeck (1789-1869), Franz Pforr, 1810. Met poes. Qua diepgang en complexiteit zit de relatie wel goed, zo te zien.
6 opmerkingen:
Er zijn tussenoplossingen: een Cheshire kat; of in de deuropening een doos met een Schrödinger kat.
Maar ze moeten wel nu en dan kopjes komen geven. Werken voor hun kost!
de vraag is of katten die "diepe complexe relatie" ook met het baasje hebben. ik twijfel er eerlijk gezegd aan. het zijn geen sociale dieren, in tegenstelling tot hun roedelminnende tegenhangers. ik zou voor de doos gaan (oftewel=geen).
een poes is een goede reden om wekelijks dweil en borstel boven te halen in huis dat anders door niemand nie meneer wordt vuil gemaakt. Om lange weekends in te korten. Om muizen te vangen. Twee poezen zijn een nog betere raisonnering. Laat het dan wel broers wezen, te castreren op 7-8 maanden of zo. Have fun!
2 dozen dus
Ik kan me geen leven voorstellen zonder honden en katten (en zonder borstel en dweil dus!). Ze zijn dat extra poetswerk dik en dubbel waard. Maar please: sterilizeer ze, de asielen zijn overvol! Huisdieren zijn zoals kinderen, en ze zouden allemaal gewenst moeten zijn.
Een prettige avond verder!
Groetjes,
lulu
Een reactie posten