donderdag 11 augustus 2011

Bladvultechniek


Eén van de leukere dingen aan het zelf niet meer naar school moeten, is dat je vanaf halverwege augustus jongeren die nog wél schoolplichtig zijn, daaraan kunt herinneren. Nog niet veel meer dan twee en een halve week, jonge vriend, en het is gedaan met de pret! Terug naar school! Gaat toch snel, hé, zo'n vakantie? (gniffel, gniffel).

Maar, schoolplichtige jeugd, niet getreurd. Je kunt de laatste vakantieweken ook nuttig besteden. Werk bijvoorbeeld aan je bladvultechniek. Binnenkort weer bijzonder veel saaie lessen tijdens dewelke je je grondig verveelt. Dan begin je te doodelen of squiggelen of anderssoortige tekeningetjes te maken om het witte blad, de saaie les en de schooltijd vol te maken. Met een beetje training kun je van dat bladvullen kunst maken. Leer er alles over in deze bijzonder instructieve video: hier.

Was het al maar weer september!

Het prentje: uit de Locupletissimi rerum naturalium thesauri accurata descriptio - Naaukeurige beschryving van het schatryke kabinet der voornaamste seldzaamheden der natuur, Albertus Seba, Amsterdam, 1734-1765.

Geen opmerkingen: