maandag 1 augustus 2011

Jimmy Greaves


Je wenst het uiteraard niemand toe, maar misschien zou het beter zijn mochten voetballers op het einde van hun actieve loopbaan gewoon ophouden te bestaan. Gewoon, na hun laatste wedstrijd opgaan in rook of iets dergelijks. Of voor de meer gelovige voetballers, door een engelenschare meegenomen worden naar de Eeuwige Tribune in de Hemel.

Jimmy Greaves was tijdens zijn actieve voetballoopbaan niet alleen een wonderbaarlijk doeltreffende spits -nog altijd de meest scorende Engelse topvoetballer aller tijden- maar ook een stijlicoon. In de vroege jaren zestig liepen alle Engelse voetballers er strak in het pak bij, maar niemand zag er zo strak uit als Jimmy Greaves. Het feit dat Jimmy in het begin van zijn loopbaan een jaartje bij AC Milan speelde (prentje) was daar vermoedelijk niet vreemd aan.

Na de laatste wedstrijd werd het voorspelbaar veel minder: drinken, gokken, lager wal, om dan uiteindelijk een tweede leven te beginnen als kogelronde, flauwe grapjes spuiende televisiecommentator, vooral bekend omwille van zijn kenmerkende stopwoord "it's a funny old game".

Nu is dat natuurlijk ook wel waar: voetbal is a funny old game.

Geen opmerkingen: