dinsdag 15 april 2014

Foute zegels


Alleen meerderjarigen mogen prentjes kijken vandaag. Het gaat immers om Erg Foute Zegels. Een slecht voorbeeld voor de jeugd. Daarom worden ze nu in allerijl uit circulatie genomen en vernietigd. Que? (Meer hier).

Met bovenstaande zegels dachten de Amerikaanse posterijen ook eens iets verantwoord te doen: in een reeks leuke prentjes werd de jeugd getoond dat er nog iets anders is dan met je wijsvinger het scherm van je iphone doen bewegen. Jammer genoeg was dat buiten de entourage van de Obama's gerekend. Toen die, met het oog op de persvoorstelling waarop de presidentsvrouw de eerste zegels in ontvangst zou nemen, de prentjes onder ogen kreeg, brak er paniek uit. Want wat zie je? Kindjes doen allerlei gevaarlijke dingen zonder eerst een helm op hun gevoelige hoofdjes te hebben gezet. Heel erg fout. Verbieden die zegels!

Ooit kijken we naar deze tijd als naar die van de Victorianen, die voor alle zekerheid, als ze het over een tafelpoot hadden, het woord "leg" vervingen door "limb", opdat niemand op onzedige gedachten zou komen. Achteraf concluderen we dan: het zegt veel over mensen als ze dat soort gedachtekronkels ontwikkelen. Benieuwd hoe ze later onze kronkels zullen interpreteren.

3 opmerkingen:

d/ zei

O tempo'a, O Mo'es (dixit Baba, http://www.asterix.com/asterix-de-a-a-z/les-personnages/baba.html)

Anoniem zei

was dat niet Triple Patte?

d/ zei

In Asterix op Corsica legt Baba zich onder toeziend oog van T.P., toe op Latijnse spreuken... E'a'e humanum est...