woensdag 20 mei 2009

Allebei fantastisch


Joanna Lumley -Patsy in Absolutely Fabulous- doet dezer dagen geweldig veel goeds voor de Gurkha's. Dat zijn van huisuit Nepalese soldaten die dienst namen in het Britse leger. En ondanks het feit dat ze zo ongeveer Her Majesties Most Loyal Servants zijn gebleken, hebben ze toch geen recht op een permanente Britse verblijfsvergunning.

Lumley, zelf in India geboren als dochter van een majoor van een Gurkha-regiment, vindt dat -terecht- bollocks en bezorgt premier Gordon Brown, voor wie het leven sowieso al geen lolletje is, regelmatig hoofdpijn door bij elk publiek evenement waarop ze aanwezig is, de zaak van de Gurkha's onder de aandacht te brengen.

In de marge van Lumleys campagne wordt altijd weer verwezen naar haar oorspronkelijke claim to fame, het feit dat ze in de jaren zeventig, als Purdey (prentje bovenaan), deel uitmaakte van het fabuleuze New Avengers-team.

Maar dat mag ons niet doen vergeten dat in de allereerste versie van de Avengers -op de BRT destijds als De Wrekers vertaald, op de RTBF geprogrammeerd als het waanzinnig sexy klinkende Chapeau melon et Bottes de Cuir- niemand minder dan de één en al uit jongensfantasieën opgetrokken Dianna Rigg de vrouwelijke hoofdrol, Emma Peel, speelde (prentje onderaan).

Voor wie er niet bij kon zijn, jongens en meisjes: het verschil tussen de jaren zestig en zeventig? Dianna Rigg en Joanna Lumley.

Allebei fantastisch, daar niet van.

1 opmerking:

KM zei

Absoluut, al is Mega Mindy toch ook wel kinky.