donderdag 7 mei 2009

Het laatste varken van Afghanistan


Om onduidelijke redenen hebben de moslims het niet zo op varkens begrepen. Volkomen onterecht natuurlijk. Varkens zijn bijzonder slimme, vriendelijke en attente dieren. Sommige van onze beste vrienden zijn etc.

In Afghanistan loopt vandaag welgeteld één varken rond (zie prentje). In de dierentuin van Kaboel. En dat varken moet nu in quarantaine omwille van de varkensgriep. Het helpt niet mensen uit te leggen dat varkens niets met de griep hebben te maken: "bezoekers raakten in paniek toen ze het varken zagen, uit angst voor besmetting", citeren ze de dierentuindirecteur in de krant.

Lees vooral ook wat de krant verder nog weet over het laatste varken van Afghanistan:
"In 2002 kreeg Afghanistan twee varkens van China om de dierentuin weer wat leven in te blazen. De dieren hadden hier zwaar geleden onder de burgeroorlog: beesten waren omgekomen door kogels en granaten, of opgegeten door strijders. De varkens kregen samen twee biggetjes, maar deze werden, net als één van de volwassen varkens, gedood door een aanval van een beer. Desondanks is het ‘laatste varken’ niet eenzaam. Hij is volgens de directeur bevriend geraakt met een geit".

Als ze in Hollywood nog verlegen zitten om een onderwerp voor een kaskraker: dringend verfilmen dat leven. Het laatste varken van Afghanistan: meteen al een sterke titel.

Geen opmerkingen: