vrijdag 5 juni 2009

Heuptechniek


Vandaag precies drieënvijftig jaar geleden, 5 juni 1956: toen is het allemaal begonnen. Elvis te gast in de Milton Berle Show. Dames en heren, hou u vast, hier komt the fastest rising young singer in the entertainment industry!

Elvis brengt een enthousiaste versie van Hound Dog en laat televisiekijkend Amerika kennismaken met zijn hoogst persoonlijke heuptechniek. Volgens de overlevering spraken de mensen daar naderhand schande over. Maar het hek was van de dam: overal te lande omgordden jongelui de gitaar en werden aarzelend Elvis' danspasjes geïmiteerd. De rest is, zullen we maar zeggen, geschiedenis.

Op TV, als je het filmpje bekijkt, viel dat in termen van wereldschokkend en geschiedenisbepalend nogal mee. Let op een paar dingen:

1. Milton Berle die zomaar, bij het begin van het filmpje, met zijn handen in Elvis' haar zit. Vandaag zouden we dan vreemde dingen denken. Toen dus nog niet.
2. Elvis wordt toch vooral als een rariteit gezien. Milton Berle imiteert Elvis met een gek dansje en informeert bij Elvis hoe hij meisjes kan binnendoen.
3. Elvis ziet er zelfs in deze omstandigheden geweldig cool uit. En hoe meer hij beschaafd met twee woorden spreekt, hoe cooler het wordt. Laat dat een les wezen, jongelui!

The fastest rising young singer in the entertainment industry. Hou die kerel in het oog.

Geen opmerkingen: