donderdag 7 januari 2010

Een groot talent


Mensen hebben een groot talent om zichzelf en anderen ongelukkig te maken. Eén van de meer perfide manieren waarop ze dat doen, is door elkaar wijs te maken dat het leven een project is, dat het er op aan komt je ware zelf te vinden en dat je je capaciteiten optimaal moet zien te ontwikkelen.

Daar komt alleen maar ellende van.

Stel dat je na lang zoeken tot de conclusie komt dat datgene waarvan je denkt dat het je ware zelf is, je helemaal niet bevalt. Stel dat je tot de ontdekking komt dat er in jouw geval niet zo verschrikkelijk veel capaciteiten te ontwikkelen zijn. Stel dat het project dat je van je leven meent te moeten maken, mislukt. Wat dan? Ellende.

Mensen hebben, we herhalen, een groot talent om zichzelf en anderen ongelukkig te maken.

Eén van de manieren om daaraan te ontsnappen is het leven veeleer te nemen zoals het zich aandient, in plaats van zoals je denkt dat het zou moeten zijn. Het leven is geen project, er bestaat geen te ontdekken ware zelf, niets moet.

Het leven is een rommeltje. Soms valt het mee, soms valt het tegen. In beide gevallen kan je er beter maar het beste van proberen te maken.

Wat ook helpt is de ukulele: George Formby, Mr. Wu's A Window Cleaner Now (filmpje).

2 opmerkingen:

Woodyrat zei

Oeps ... Pst., wat onze vriend George Formby in het filmpje speelt is geen ukelele maar een banjo! Ik weet daar kan lang over gediscussieerd worden omdat er een banjo-type bestaat - inderdaad het type dat onze vriend in het filmpje bespeelt - dat ukelele-trekjes vertoont: de banjolele of de ukelel banjo. Maar een ukelele banjo blijft, net zoals een banjalin, banjeaurine of een poney banjo, een banjo! Als we daar niet meer kunnen van uitgaan, waar gaan we dan naar toe? Een overzicht van de verschillende types bano's, één adres: http://www.folk-banjo.com/instruments/overview.html
Overigens denk ik dat banjolele spelen even goed helpt om er het beste van te maken als de ukelele beroeren. En waarom niet af en toe accordeon spelen of beluisteren ... maar daar moet ik u gelukkig niet meer van overtuigen. Prettig nieuwjaar overigens. Laten we er eens niets van maken van 2010 ... gewoon ondergaan en regelmatig spelen! Maakt niet uit wat en hoe.

pst zei

We zeggen het vaker: we hebben misschien niet geweldig veel lezers, maar het zijn wel geweldige lezers!