zaterdag 24 september 2011

Vanavond: Louis!


Wie nu zijn of haar tafeltje nog niet gereserveerd heeft kan er beter spoed achter zetten. Vanavond: Louis Armstrong! Hopelijk speelt hij ook deze: Louis en zijn All Stars, live in België in 1959, C'est si bon (filmpje).

Terecht overigens dat Louis steevast C'est si bon bij zijn Belgische optredens op het programma zette: het liedje werd eerst in België, in 1947, een hit, meer bepaald in de versie van Angèle Durand. Pas daarna was ook de wereld er klaar voor. Daar zorgde in het bijzonder Eartha Kitt voor, die er in 1953 mee tot op de elfde plaats in de Amerikaanse hitparade geraakte.

De naam van de nochtans in Antwerpen geboren Angèle Durand doet in België geen belletje rinkelen. Dat is anders in Duitsland: daar was Angèle een gevierde ster in het operette- en musicalcircuit. Angèle nam een tweehonderdvijftigtal plaatjes op en speelde ook in een stuk of twintig films, waaronder kaskrakers als Hula Hopp Cony, Der Lachende Vagabund en Mit Eva fing die Sünde an.

Angèle Durand heette overigens voluit Angèle Caroline Liliane Josette Marie-José DeGeest. Dat kunnen niet zoveel mensen zeggen.

Geen opmerkingen: