zondag 28 oktober 2012

Vijf jaar


De tijd gaat, het is geweten, snel. Vijf jaar geleden, op 26 oktober 2007, verscheen het eerste stukje op almaar kleiner groeien. Toen nog zonder prentjes, omdat de daartoe verantwoordelijke eindredactrice Irma Delafortrie (links op het prentje) zich nog niet helemaal vertrouwd had gemaakt met de fotofunctie op Blogger. Vijf jaar, het is niet niets. Dat was ook het unanieme oordeel van de drie andere overlevende pioniers van het eerste uur: Rosa Verdonck, Julien Kneepkens en Annick Collet. Ere wie ere toekomt: de mensen zonder wie almaar kleiner groeien het in die eerste moeilijke jaren nooit had overleefd.

Wat ze zelf vinden van de vandaag bestaande almaar kleiner groeien? "Het is toch meer iets geworden voor de jonge mensen", laat Julien zich diplomatisch ontvallen. "Wel goed dat er nog regelmatig mooie stukjes verschijnen over dieren. Die lees ik graag", aldus Rosa. "Maar wat ik wel mis zijn de gerechten. Die knipte ik vroeger uit en die maakte ik dan als de kleinkinderen op bezoek kwamen", voegt Irma er aan toe. "En die blote vrouwen tegenwoordig... Ik weet het niet", besluit Annick. "Dat is modern zeker?"

De tijd gaat, het is geweten, snel. Vijf jaar.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Proficiat en dank!

cc zei

Waar op het internet zouden we anders terecht kunnen voor een gezonde mix van accordeon, Darwin en stoute meisjes? Ad multos annos!

anonimuis zei

Gefeliciteerd. Waar is deze heuglijke foto getrokken?

pst zei

Na afloop van de thé-dansant voor de gepensioneerde vroegere redacteurs van akg. De jonge reporter -stagiair!- die was uitgestuurd om een verslag te maken is daarna nog met enkele van die ex-redacteurs op stap geweest en is twee dagen later, naakt en met een tatoo van Philippe Moureaux op zijn zitvlak, teruggevonden aan het station van Mont-sur-Marchienne. Hij is elke herinnering aan het evenement kwijt. Dit fotootje stond op zijn camera. Veel meer valt niet meer te achterhalen.

Woodyrat zei

5 jaar intens genoten. Elke dag opnieuw. Kijk uit naar de volgende 50 jaar! Doe zo voorts Pst. en bedankt.
Greetz, Woody

d/ zei

al 5 jaar?
mogen we ook een foto van de Ph Moureaux tattoo?
en een handtekening?

pst zei

Handtekening kan. Foto tatoeage ligt moeilijker. Stagiair besloot na als traumatiserend ervaren reportage geen journalist te worden. Is nu ingetreden bij de Benedictijnen.