woensdag 1 december 2010

Buitenaards


Eigenlijk gaan we daar toch wel licht over. Een vriendelijke oude man biedt aan om in één nacht alle kindertjes van de wereld geschenken te bezorgen? Leuk! Of we er bezwaar tegen hebben dat die man met zijn paard over onze daken dendert en via de schoorsteen in de woonkamers afdaalt? Geen probleem!

Leuk? Geen probleem? In één nacht alle brave kindertjes van de wereld van geschenken voorzien. Dat kan, laten we wel wezen, alleen met behulp van buitenaardse krachten. Zijn die krachten wel ongevaarlijk? Komt daarbij bijvoorbeeld geen straling vrij waar je enge ziektes van krijgt? En wie weet of die geschenken allemaal wel met zuivere bedoelingen worden uitgedeeld? Goedheiligman, ja, ja. Wel goedheilig, maar niet goedgek.

Hypothese: Sinterklaas is eigenlijk een alien. Dat via de schoorsteen binnensluipen is helemaal niet onschuldig. Sinterklaasnacht is een smoes van de buitenaardsen om ons te bestuderen en controleren. Via Sinterklaas zijn de buitenaardsen op de hoogte van al onze geheimen. Waar we onze centjes bewaren, naar welke sites we wel eens surfen, wat er achteraan de lade met de sokken is verstopt, wat er nu echt in Kleine Brogel wordt gestockeerd.

Sinterklaas een alien. Een beangstigende gedachte. Dringend tijd voor een parlementaire onderzoekscommissie. Of moet het eerst weer op Wikileaks staan?

Het prentje: via onze sponsor, John McNab.

2 opmerkingen:

TV zei

Volgende week exclusief in Story:
Slecht Weer Vandaag getuigt: "Ik ben er alleen maar voor de PR"

pst zei

Je moet van niets meer verschieten vandaag.