zondag 6 februari 2011

Exotische sijsen


De mooiste vogels van de wereld komen uit Essen

Jan Konings (59), Freddy Leenaerts (53) en Fons Van Hooydonk (55) hebben de mooiste vogels van de wereld. In de Franse stad Tours scheerden de drie Essenaren hoge toppen op de wereldkampioenschappen voor mooiste vogels.

Freddy haalde maar liefst 1 gouden, 1 zilveren en 1 bronzen medaille mee naar huis. Fons en Jan ook een bronzen. Fons met een sijs, Jan met een Chinese groenvink. Het brons van Freddy was voor een kruising tussen een distelvink en groenvink. Zilver voor een stam (dit zijn vier vogels die tegelijkertijd worden gekeurd, deze moeten er allemaal hetzelfde uitzien) van een kruising tussen een distelvink en een kanarie. Het goud was voor een stam sijzen
, (Gazet van Antwerpen, 5.02.2011).
Het prentje: een bijzonder fraaie distelvink, via Barbe Buyst, die overigens een fantastische Distelvink en Sijsenmengeling in de aanbieding heeft, bestaande uit "gezondheidszaad, raapzaad, gepelde haver, bruin perillazaad, witzaad, negerzaad, wit perillazaad, lijnzaad, koolzaad, kempzaad, heulzaad, distelzaad". Een mengeling, zo lezen we, die overigens "ook veel aan exotische sijsen wordt gevoederd". Hebben die geluk, ja.

1 opmerking:

ben Jansen zei

hallo
goeden avond
heb deze vogen zien vliegen in de alpen frankrijk
geef graag een paar foto,s en informatie
graag reaktie