dinsdag 19 november 2013

Gewoon toeval


Soms is er ook gewoon toeval. Dat kan er niet in bij samenzweringsdenkers. Zo is er de uiterst merkwaardige samenloop van omstandigheden dat Lee Harvey Oswald, de vermoedelijke moordenaar van president Kennedy, in oktober 1963, enkele weken voor de moord dus, naar Mexico reist -om een bezoekje te brengen aan de Cubaanse en Russische consulaten- en op dezelfde bus zit als Albert Osborne. Die Osborne was tijdens de Tweede Wereldoorlog een notoir nazi-sympathisant en werd sindsdien de hele tijd door de FBI in het oog gehouden. Oswald en Osborne samen op de bus, van op een afstandje gevolgd door de FBI: dat kan, denken samenzweringsdenkers, nooit gewoon toeval zijn. En toch: dat soort dingen gebeurt. Moeilijk te geloven, maar ze gebeuren.

Net zoals het moeilijk te geloven valt dat Claudia Cardinale en Frank Zappa in 1967 samen voor fotograaf Richard Avedon hebben geposeerd (prentje). Maar ook dat soort dingen gebeurt. Moeilijk te geloven, maar ze gebeuren.

Er valt ongetwijfeld ook veel goeds te zeggen over dit universum, maar er gebeuren bij momenten inderdaad wel vreemde dingen.

Geen opmerkingen: