zondag 23 maart 2014

Olympisch


Het moet geleden zijn van 1920, tijdens de ongetwijfeld geweldig spannende finale van het touwtrekken (prentje), dat het Olympisch Stadion op het Antwerpse Kiel een met gisterenavond vergelijkbaar feestelijke aanblik bood. Onze favoriete club kroonde zich tot kampioen en deed dat met de nodige glans: de bezoekers werden op forfaitcijfers getrakteerd.

Het was een wonderbaarlijk jaar. De kans bestaat uiteraard dat het nooit meer zo mooi wordt. Maar dat jaar nemen ze ons alleszins niet meer af.

Het prentje: de, eh, ontknoping op het Olympische touwtrektoernooi van 1920. Het Britse team, bestaande uit flink besnorde Londense politieagenten, zet zich schrap om de Nederlanders over de streep te trekken. Groot-Brittannië behaalde goud, Nederland zilver en België brons. Na 1920 werd touwtrekken afgevoerd als Olympische discipline. Natuurlijk volledig ten onrechte. De partij die zich bereid verklaart te ijveren voor het ongedaan maken van deze blamage, maakt een goede kans onze stem binnen te halen.

Geen opmerkingen: