maandag 23 maart 2009

Stadskippen


Dit is een geweldig trots kijkende man. Mag ook wel: "In New York City, senior gardener Abu Talib oversees the Taqwa Community Farm and its 13 chickens".

Dertien stadskippen: het is niet gigantisch, maar het is ook niet niets. En het is alleszins het begin van wat hopelijk een trend wordt. Nu het economisch niet zo best gaat, beginnen nogal wat mensen na te denken over de meer fundamentele dingen. Als het effectief van kwaad naar erger gaat: hebben we morgen dan nog brood op de plank? Wordt het veiligheidshalve geen tijd om een moestuintje aan te leggen, om voor wat scharrelkippen te zorgen?

In negentiende eeuws New York liep je op straat tussen de paarden, graasden er koeien en schapen in de parken en hield iedereen die er plaats voor had er een paar kippen of konijnen op na. En toen kwam de welvaart en sindsdien denken New Yorkers dat eten in de supermarkt groeit. Niet dus.

Just get a few chickens and you can feed yourself” laat Abu Talib weten. “He who controls your breadbasket controls your destiny.”

Inderdaad.

Geen opmerkingen: