zondag 11 november 2012

Heilige Cantona


Dit is de periode waarin voetbalclubs radeloos worden. Nu worden de verliezende trainers de laan uitgestuurd en bereiden teleurgestelde voorzitters de wintertransfers voor: als we maar een nieuwe centrale verdediger, een controlerende middenvelder en een scorende spits in huis halen, dan komt alles alsnog goed...

Ervaren supporters maak je niets wijs: dat zijn illusies. Een nieuwe trainer, een bataljon nieuwe aankopen: dikwijls maakt het de miserie alleen nog groter. Wat vaak nog het meest helpt zijn hoop, geloof en liefde. Hoop doet leven, geloof verzet bergen en liefde overwint alles. Als supporter van een zieltogende club heb je meer aan dat trio dan aan een snel gekochte Nigeriaanse spits, een bij een andere club mislukt jeugdtalent of een routinier die, in ruil voor een dik contract, nog wat komt uitbollen .
Hoop, geloof en liefde. En op een goed blaadje staan bij de voetbalgoeden natuurlijk. Daartoe helpt af en toe een schietgebedje tot de Heilige Cantona, patroon van de hopeloze voetbalzaken (filmpje).

Het prentje: Michael J. BrowneThe Art of the Game, 1997.

Geen opmerkingen: