zondag 1 augustus 2010

Echtemensenvoetbal


Wat niet zoveel mensen weten is dat België en Nederland ongeveer tot alles bereid zijn om de wereldvoetbalbond FIFA gunstig te stemmen, opdat het WK voetbal 2018 aan de Lage Landen wordt toegewezen. De Volkskrant (31.07.2010) zet de gemaakte beloftes op een rij. Opmerkelijk:
"Daarbij horen ook de aparte snelwegbanen die voor de FIFA zullen moeten worden vrijgemaakt, zodat de voetbalbonzen onbelemmerd van stadion naar stadion kunnen reizen."
Neen, dan het echtemensenvoetbal. Vanavond spelen onze jongens de allereerste wedstrijd van weer een veelbelovend nieuw voetbaljaar: Kalmthout komt op bezoek, eerste ronde van de felbegeerde Beker van Antwerpen.

Het prentje: echtemensenvoetbal. Football in Graves Park Sheffield, warm light from the afternoon sun on a Sunday in December 1967, via argentem.

1 opmerking:

pst zei

In termen van echtemensenvoetbal kon dit tellen: de echtgenote van de scheidsrechter was hoogzwanger. Dus was die meegekomen zodat, zo het plots begon te dringen, meneer en mevrouw scheidsrechter snel samen naar de kraamkliniek konden vertrekken. Maar dat bleek niet nodig. Voor wie alles wil weten: onze jongens verloren, 1-2.