woensdag 6 juli 2011

Marcel Dries


Een heel mooie voetbalfoto. Wereldbeker 1954: België-Engeland. De Engelse aanvaller Tom Finney snelt de Belgische verdediger Marcel Dries voorbij. De gelaatsuitdrukking van Dries die beseft dat hij er niet meer komt, de krijtsporen op broek en shirt, de koele beheersing van Finney, het opwaaiende witte hemdboordje, de stoere scheenbeschermers, de haarscherp in beeld gebrachte bal: dat, beste lezers, is de schoonheid van voetbal.

Eind augustus begint de competitie weer. Vanaf nu in alle stadions, de mooiste tijd van het jaar: de oefenwedstrijden. De hoop dat de club het dit jaar beter zal doen. Vorig jaar deze tijd hoopte je dat ook en hoewel je beseft dat de kans groot is dat het toch weer tegenvalt, blijf je hopen. Tegen beter weten in. De schoonheid van het voetbal. En van Marcel Dries.

(Voor de geschiedenis: België-Engeland werd na verlengingen 4-4. Maar desalniettemin eindigde België laatste in zijn reeks: de 4-1 nederlaag tegen Italië deed de Rode Duivels de das om.)

1 opmerking:

anonimuis zei

Fulham is al begonnen met de competitie (Europees dan), tegen een grootmacht uit de Faroer. Minder lang wachten dus voor de jongens!