vrijdag 13 januari 2012

Izzy en MoeUit de tijd toen agenten de nobele kunst van het zich vermommen nog niet helemaal leken te beheersen: de speciale agenten Moe Smith en Izzy Einstein, bovenaan in gewone kledij, onderaan in werktenue. Als Prohibition Agents waren onze helden tijdens de Grote Drooglegging belast met het opsporen van plaatsen waar alcohol werd geschonken.

Izzy en Moe waren, je geeft het ze niet aan, de meest succesvolle Prohibition Agents. Net het feit dat ze er zo slungelachtig onecht uitzagen, maakte ze zo succesvol: niemand verwachtte immers van dat soort grapjurken enig gevaar. Laat dat een les voor het leven wezen.

Meer over Izzy en Moe: hier. Meer prentjes uit de niet te schatten fotocollectie van LifeWhen Booze Ruled en How Dry We Ain't.

3 opmerkingen:

d/ zei

Geweldig. 6 verschillende neuze in papier maché en honderden 'accesoires'.
They believed that props—a string of fish, a pitcher of milk, trombones, a fishing rod, a big pail of pickles—were essential to success. “My carrying something seemed to OK me,” Izzy explained.
Moraal van het verhaal: let op voor mensen die iets dragen...

pst zei

"Iets" is misschien een nogal ruime categorie. Maar inderdaad, waakzaamheid is de moeder van de, eh, niet-in-de-zak-gezetheid.

d/ zei

zou "mensen zonder lege handen" sluitender zijn als definitie?