donderdag 8 maart 2012

Priester-parachutist


"Rusland introduceert parachute-springende priesters en vliegende kerken om de moraal van Russische soldaten hoog te houden. De priesters die op dit moment dienen in het leger, moeten een speciale training gaan volgen om heelhuids met gebouw en al in afgelegen gebieden te kunnen landen.
Deze 'unieke, hi-tech kerk die vanuit de lucht gedropt kan worden', wordt volgens de site RT.com (een engelstalige spreekbuis van het Kremlin) binnenkort ge├»ntroceerd in het leger. De kerk zou bestaan uit een legertent, een dieselmotor, airconditioner en een koelkast. De kapel zou vaste grond moeten bereiken op een platform dat ook gebruikt wordt om pantservoertuigen mee door de lucht te vervoeren.
Volgens het Russische leger zou het de eerste vliegende kapel op aarde zijn. RT.com belooft een video te plaatsen zodra die beschikbaar is." (De Volkskrant, 7.03.2012)
Het prentje: het Vaticaan laat weten niet onder de indruk te zijn. Toch werd voor alle zekerheid een bataljon Onbevlekte Infanteristen -in de omgang ook wel eens de Nuns with Guns genoemd- in staat van paraatheid gebracht. "Als de orthodoxen willen vechten, kunnen ze slaag krijgen", liet een strijdlustige Zuster Maria-Artillerista alvast verstaan.

Geen opmerkingen: