maandag 24 december 2012

Drummerliedje


Niet helemaal eerlijk, maar zo is het leven: zelfs al vroeg Johnny Cash bij de apotheker om likdoornpleisters, dan nog klonk dat cool. In die zin kon je hem zelfs de meest melige kerstkrakers toevertrouwen: Johnny wist er wel blijf mee. Speciaal voor de meelezende gevoelige zielen: Johnny Cash in 1970 met Little Drummer Boy (filmpje).

Waarover gaat dat liedje en wat heeft het met kerst te maken? "De tekst", zo laat wikipedia weten, "vertelt over een arme jongen die niet in staat is om de pasgeboren Jezus een geschenk te geven. Door middel van het spelen op zijn trommel bewijst hij de eer met goedkeuring van moeder Maria. De pasgeborene lijkt het te begrijpen en lacht uit dankbaarheid." De popularisering van het drummerliedje danken we aan de von Trapps, het familiebedrijfje dat ons ook al The Sound of Music schonk. Maar dat bestond, ook al weer volgens wikipedia, helemaal niet uit zeven met gouden keeltjes gezegende blonde engeltjes en bovendien was het huwelijk van de immer goedlachse Maria met vader von Trapp ook nog eens liefdeloos.

Dar laatste kun je dan weer niet zeggen van dat van Johnny Cash en June Carter (prentje). Het liep weliswaar niet altijd van het spreekwoordelijke leien dakje, maar het gaf altijd vonken. Een voorbeeld voor ons allemaal.

2 opmerkingen:

Bernard zei

Altijd fan van deze versie geweest. Ook de moeite: de Rock versie van Joan Jett (http://www.youtube.com/watch?v=R5_gk-1OGXU) en de waar-zijn-de-tijden versie van The Jackson 5 met kleine Michael in een glansrol. http://www.youtube.com/watch?v=W2J6i6nUsRc

pst zei

Allemaal klassiekers. Stuk voor stuk.