maandag 19 november 2007

De kneusjesbonus


Je vraagt je wel eens af: zou er gisteren meer volk voor België hebben betoogd als we een beter nationaal voetbalteam hadden? Wie zal het zeggen. Wij alvast niet. Maar wij bedachten dan wel dé oplossing voor onze nationale voetbalproblemen: de kneusjesbonus.

Nationale teams die spelers opstellen die géén basisplaats hebben bij hun clubteam, krijgen een bonus. Naarmate het clubteam speelt in een competitie die lager staat aangerekend op de FIFA-ranking, wordt die bonus groter. Naarmate het clubteam in kwestie lager staat in die competitie, gaat de bonus nog omhoog. In functie van de kneusjesbonus van de individuele spelers krijgen nationale teams bij internationale ontmoetingen dan een voorsprong van één of meerdere doelpunten. Briljant idee.

Een voorbeeld. Stel dat Vandereycken in een vlaag van zinsverbijstering Kevin Vandenbergh oproept voor de Rode Duivels, wat geeft dat dan? Wel, Kevin speelt zo goed als nooit (veel punten), in een club uit de Nederlandse competitie (niet veel extra punten), die daar wat in het midden rondhangt (wéér punten bij). Samen geeft dat dus een aanzienlijke kneusjesbonus. Met elf Kevins worden we wereldkampioen!

Wat horen we? Selecteerde Vandereycken effectief Vandenbergh voor de wedstrijden tegen Polen en Azerbeidzjan? We rest our case.

Ach, we lachen wat af met de Rode Duivels. Met bovenstaande foto, bijvoorbeeld.

Beter nieuws: Maccabi speelde gisteren 0-0 gelijk tegen Vosselaar. Geen mooie wedstrijd, verre van. Maar, je trekt je aan alles op: de eerste helft draaide de ploeg zeer behoorlijk. Dat was de vorige thuiswedstrijden wel eens anders. Zoals vanouds: het wedstrijdverslag op de clubsite.

Geen opmerkingen: