zaterdag 24 november 2007

My Family & Other Animals


Je begrijpt niet hoe onze verre voorouders het hier uithielden in deze tijd van het jaar. Hoe kwam je de winter door, in een plaggenhut, wegzakkend in de modder, onder die eindeloos grijze hemel? Vandaag gaat dat een stuk gemakkelijker. Wij hebben boeken en dvd's. (En -uiteraard- centrale verwarming, stenen huizen en electriciteit. Maar daar gaat het nu even niet over).

Vorig jaar kwamen we de kerstvakantie door met Gerald Durrell. Dat is één van onze Helden. Durrell was een Britse natuurbeschermer en schrijver van boeken over dieren. Hij bracht een belangrijk deel van zijn jeugd door op Corfu. Over die jaren schreef Durrell drie heerlijke boeken, die recent werden gebundeld als The Corfu Trilogy. Daarin heeft Durrell het met veel liefde en humor over zijn lichtjes geschifte familie, over de geweldige Corfioten en over het fantastische eiland zelf. Als je Durrell leest vergeet je dat rotklimaat van ons en wordt je vanzelf weer vrolijk.

En voor wie niet van lezen houdt is er ook de zeer geslaagde verfilming van My Family & Other Animals. Met de geweldige Imelda Staunton als moeder Durrell. Hierboven zie je, in de film, de verzamelde Durrells poseren. En hier kan je de eerste tien minuten van de film bekijken.

Geen opmerkingen: