woensdag 18 juni 2008

De dieren zijn het beu


De dieren zijn het beu. Ze verzamelden in het grote dierenbos en bespraken met grote ernst en somberheid de toestand van de wereld. Als er niets gebeurt gaan we met z'n allen ten onder, blaatte het schaap. Onaanvaardbaar, riep de giraffe. Een schande, voegde de withandgibbon er aan toe. We moeten iets doen, opperde het wrattenzwijn. Maar wat dan, vroeg de radeloze krokodil. We moeten ze pakken waar het pijn doet, sprak gedecideerd de neushoorn: laten we het verkeer lamleggen.

In geen tijd werd een aktieplan uitgewerkt. De bruine beer haalde z'n oude schoolatlas boven. Waar woonden erg veel mensen? India, suggereerde de bonte specht. En waar in India ligt het verkeersknooppunt? New Delhi, gilden twee hangbuikzwijnen. Dààr moeten we toeslaan, besloot de torenvalk.

De rest kon je lezen op de website van de krant (De Standaard, 17.06.08):

Wilde dieren leggen Indiaas vliegveld plat

NEW DELHI - Een invasie van wilde dieren heeft het vliegveld van de Indiase hoofdstad New Delhi maandag urenlang platgelegd. De problemen begonnen toen een familie varanen maandagochtend een van de twee landingsbanen van de luchthaven in bezit nam, schrijft de Indiase krant Hindustan Times. Het vliegverkeer werd meer dan een uur stilgelegd, zodat de dieren gevangen konden worden. Later op de dag kuierden ook jakhalzen en haviken over het terrein van het vliegveld. Uiteindelijk werden meer dan honderd vluchten getroffen door vertragingen, aldus een woordvoerder van de luchthaven.


Kom tot inkeer mensen, voor het te laat is! Denk aan de pinguïn en de pimpelmees. Draag zorg voor mus en krekel. Trek je het lot aan van de dieren van het woud en van de zee. Zoniet slaan ze opnieuw toe. Het kan overal gebeuren. Voor je het weet blokkeren walvissen en zeerobben de haven van Antwerpen, houdt een roedel wolven een sit in op de Brusselse Ring en beschijten eensgezind vijftienhonderd vale gieren het Hellend Vlak van Ronquières.

De dieren zijn het beu. Gelijk hebben ze.

(Overigens: wat er in New Delhi gebeurde is nog maar het begin! Lees er de uitermate fijne stripverhalen over Kobe De Koe, van De Moor en Desberg -geweldig goed vertaald door de betreurde Johan Anthierens- maar op na. Visionair!)

Geen opmerkingen: