maandag 23 juni 2008

Op rolschaatsen


Ik kan toch moeilijk met de fiets of met rolschaatsen naar het buitenland gaan, wuifde de Minister van Defensie in 'De Zevende Dag' de kritiek weg dat hij te veel vliegt en in het buitenland vertoeft (De Morgen, 23.06.08).

Dat ziet de minister helemaal fout, denken wij. Uiteraard lukken fiets en rolschaatsen niet als je naar Afghanistan wil. Maar daar hebben we dan ook niet zoveel verloren. Maar naar de buurlanden of, pakweg, naar Denemarken: dat is helemaal niet onmogelijk.

Dat kan toch best leuk zijn? De minister op rolschaatsen, de generale staf op de fiets er achteraan. Iedereen tentstokken of potten en pannen mee in de fietstassen. Onderweg fijn kamperen. s'Avonds kampvuur. De luitenant-kolonel haalt zijn gitaar boven en er wordt gezellig meegezongen van Vrolijke Vrienden.

Hoe lang doe je daar over, helemaal naar Denemarken? Je bent al gauw een week onderweg. Dat is uitermate bevorderlijk voor de teambuilding. En bovendien ook nog eens goed voor de fysieke conditie van onze jongens.

Nee, het lijkt ons net een geweldig slim idee. De minister rolschaatsend over de Afsluitdijk, met in zijn kielzog de legerleiding en een peloton soldaten op de fiets. De minister zet vrolijk een lied in en iedereen zingt uit volle borst mee. Hoog op de gele wa-a-gen, rijd ik door berg en dal, dal, dal, dal...

Geen opmerkingen: