donderdag 16 februari 2012

Hond BoonOp Cobra.be hebben ze sinds kort de goede gewoonte om oude filmpjes uit het VRT-archief online te zetten. Heel mooi: 1962, Vergeet niet te lezen. Bernard Kemp (rechts) is te gast thuis bij Louis Paul Boon om hem te interviewen over zijn nieuwste boek, De zoon van Jan de Lichte. Hond Boon vindt zo'n gesprek bijzonder interessant en springt op de schoot van de interviewer (filmpje).

Mooie period piece: de rieten stoel, de wit beschilderde bakstenen muren, de papieren Chinese lamp, sterke drank op tafel en roken maar. En in alle eerlijkheid: al die gehypte boekenprogramma's van de laatste jaren komen zelfs niet tot aan de knieën van wat Boon, Kemp en hond Boon hier achteloos etaleren.

Louis Paul Boon, kom terug. Alles is vergeven. En breng de hond mee.

3 opmerkingen:

Luc Hens zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Luc Hens zei

Leuk filmpje. Geen drukke dag voor de cameraman, trouwens. Markant feit: op het ogenblik van dit interview was Bernard Kemp 35 jaar. Hij ziet er minstens 45 jaar uit. Waarom waren de mensen vroeger zo ouwelijk?

pst zei

Interessante vraag: vroeger deden mensen effectief hun best om er ouder uit te zien. Ouder was respectabel. Nu doen ze het omgekeerde: ouder is niet langer respectabel.