zaterdag 23 juni 2012

Draaischijf"... echt hippe mensen hebben de smartphone natuurlijk al lang weer van de hand gedaan. Zo 2011 zo'n ding. Been there done that. Je weet het niet van ons, maar de allerallerinste hipsters zijn druk bezig opnieuw over te schakelen naar de goede oude vaste telefoon. Al dat mobiele gebel is dan ook behoorlijk voos. Je ziet de ellendigste losers de hele tijd tegen zo'n apparaat tateren. Of nog erger, met hun dikke vingers over het schermpje wrijven. Geen zicht.
En als je voor een vaste lijn gaat, maak dan meteen helemaal het verschil door je zo'n toestel met draaischijf uit te kiezen. Dat is natuurlijk best wel even wennen in het begin. Probeer dan ook als je kunt ergens zo'n handig flyertje te versieren (zie prentje).
Maar nog eens, je weet het niet van ons. Mondje dicht..."

7 opmerkingen:

anonimuis zei

pst. Je loopt achter. De hipster telefoon is al een hele tijd een vaste telefoon (waarin handig een iPhone in zit verstopt).
http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/3099653_700b.jpg

Oud nieuws!

pst zei

Neen, anonimuis, dat was de vorige rage: een smartphone met daaraan een ouderwetse hoorn gekoppeld. Hier en daar zie je nog wel een Oudere Jongere dat doen. Heel erg old school.

Niemand die iemand is (of hoopt te worden) loopt nog met een telefoon, al dan niet met daaraan een hoorn bevestigd, op zak. Telefoons hoor je thuis of op het kantoor te laten. Onderweg heb je immers wel betere dingen te doen dan te bellen. (En als je nu vraagt welke, dan kom je niet in de juiste hipstergelegenheden, anders had je dat al opgevangen.)

pst zei

Misschien nog even dit, maar niet voor gevoelige kijkers. Wie helemaal hip is houdt niet alleen op met mobiel bellen, maar haalt zijn smartphone ook symbolisch door het beslag en gooit hem vervolgens in de frietketel. In de frietketel? Yep:
http://www.wired.com/rawfile/2012/06/artists-deep-fried-gadgets-blend-unhealthy-appetites/?pid=2673

anonimuis zei

Ik vond niet het juiste prentje maar Depp - toch een trendzetter - is al gesignaleerd met een bakelieten telefoon waarin een iPhone verstopt zit.

Ik trek ook de these dat een hipster geen telefoon op zak heeft in twijfel: een basiskenmerk is immers het beschikken over een Apple Iphone waarmee men lustig kiekjes maakt en op facebook vrienden aanmaakt.

Ik woon temidden van hipsterland (helaas), dus uit eerste bron.

pst zei

Ja, maar dat zijn verouderde hipsters. Een hipster is verouderd vanaf het moment dat je, als gewone burger, hem als dusdanig herkent.

anonimuis zei

Maar wat als je er gewoon allergisch aan bent (dus ze al vanop een afstand ruikt en moet niezen)? Weten zij al dat zij hipster zijn?

pst zei

Tenzij je gewoon hooikoorts hebt. Dat kan ook deze tijd van het jaar.