zaterdag 4 mei 2013

Fiat 850 Spider


Het ontbreekt automobielbezitters aan verbeelding. Tegenwoordig zijn ongeveer alle auto's zwart of grijs. De verklaring daarvoor ligt, zegt men, in de tweedehandswaarde. Wie zijn auto verder verkoopt, geraakt er blijkbaar moeilijker vanaf wanneer die een beetje kleur heeft.

Automobielbezitters! Zo ver is het dus gekomen. Jullie kopen een auto, met in het achterhoofd al de gedachte: wat als ik hem later verkoop? Waar is de romantiek gebleven? Waar is de onvoorwaardelijke en allesverterende liefde? Is dan alle passie dood? Als je dan toch een substantieel deel van je leven achter het autostuur moet doorbrengen, al dan niet aanschuivend in de file: doe je dat dan niet liever in een wagen waar je steeds weer verlangend naar uitkijkt? Een auto die rood is, zoals de op hol geslagen zinnen. Of die er zo sexy uitziet, dat je 's avonds af en toe nog even naar de garage gaat om je hand op zijn wellustige welvingen te leggen.

Automobielbezitters! Er was een tijd waar iedere auto bijzonder was. Waar, als je 's morgens de deur open deed en naar het automobielpark keek, je getrakteerd werd op alle kleuren van de regenboog. Er was een tijd dat mensen rondreden in een Fiat 850 Spider (prentje). Automobielbezitters! Denk ook eens aan ons niet-gemotoriseerde reizigers: verfraai het straatbeeld, leg wat meer verbeelding aan de dag.

(Meer fijne prentjes uit oude automobieltijdschriften hier.)

Geen opmerkingen: