zaterdag 11 mei 2013

Hobbithuis


Er zijn dagen waarop een mens het liefst de wereld de rug zou toekeren om ergens in een vergeten bos in een knus en gezellig hutje in alle rust en eenvoud - ja, wat eigenlijk? Te gaan nadenken, bijvoorbeeld, over de zin van het leven, over wereldvrede en worteltjestaart en over wanneer je in alle fatsoen weer fijn de bus terug naar de stad kunt nemen.

Dit gezegd zijnde: het heeft wel iets zo'n hobbithuisjes-idylle. Simon en Jasmine Dale wonen inmiddels als zo'n jaar of tien in een zelf uit natuurlijke materialen opgetrokken aardewoning (zie prentje). Het ziet er inderdaad uit alsof er bij de Dale's wel elke dag wereldvrede en worteltjestaart wordt geserveerd. Op hun website kan je stap voor stap volgen hoe je zelf zo'n knusse en gezellige kabouterstee kunt bouwen (meer hier). Het is alleszins allemaal geweldig milieuvriendelijk en duurzaam en energie-arm. En er wordt, kun je opmaken uit de begeleidende tekst, ook nog eens een smakelijk biertje gebrouwen.

En dan de bus op, naar de stad.

3 opmerkingen:

anonimuis zei

Maar faux-pas kunnen ook:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2311748/Euromillions-winners-Soon-neighbours-45million-Lottery-couple-verdict-new-eco-home-replace-1930s-mansion.html

pst zei

Het verdient anders wel respect: 45 miljoen pond winnen en toch beslissen in Nottingham te blijven wonen.

Wiek Lenssen zei

Hoi, wat een leuk huisje! Ik maak een documentaire serie voor de Limburgse tv L1 'Bouwen aan het Paradijs' dat gaat over mensen die volledig zelfvoorzienend en met een minimale voetafdruk gaan leven in een voedselbos. Mag ik deze foto daarin gebruiken als voorbeeld van een zeer geslaagde aardewoning?
Ik hoor het graag, Wiek Lenssen wieklenssen@home.nl