vrijdag 25 oktober 2013

Charmante beer


De charmantste beer in jaren: dit exemplaar uit de Oekraïne. Vrolijk een pijpje rokend. Wat dit soort dingen betreft zijn ze wat coulanter in de vroegere Sovjet-republieken.  Gek eigenlijk hoe die dingen blijkbaar in pakketten komen. Enerzijds heb je samenlevingen waar je functionerende overheden, pluralisme, feminisme en diervriendelijkheid hebt, maar waar alcohol en tabak in niet zo'n best daglicht staan. Anderzijds heb je de samenlevingen met falende staten, onverdraagzaamheid, machismo en onverschilligheid jegens dierenleed, maar die wel ruimdenkend zijn wat roken en drinken betreft.

Iemand moet maar eens uitzoeken hoe dat komt.

2 opmerkingen:

Mevrouw Madame zei

Ik vond het volgende: "Imprisoned in every fat man a thin one is wildly struggling to be let out." Werd geschreven door Cyril Connoly en moest denk aan het citaat van Orwell in uw blog. Waarschijnlijk kom ik met niks nieuws over de dag en kende u het al langer.

pst zei

Ze zaten samen op school (St. Cyprian's in Eastbourne) die twee en schreven in hetzelfde schoolblaadje (en later over hoe ze allebei die school haatten). Orwell's citaat komt uit Coming Up For Air uit 1939. Connoly's citaat komt -denk ik-uit The Unquiet Grave uit 1944. Maar het kan best zijn dat ze dat citaat allebei al eerder gebruikten, in conversaties.